Hoe maak je een zakelijke email aan?
Administratie & boekhouding
Administratie & boekhouding
2 min
0

Zakelijke email aanmaken? Registreer en koppel je zakelijke e-mailadres

2 min
0

Zakelijke mail in 3 stappen

Registreer uw domeinnaam
Kies een domeinnaam die goed past bij uw onderneming. U kunt uw domeinnaam controleren in een domeinchecker of deze nog beschikbaar is. U kunt ervoor kiezen om een email domeinnaam met de extensie ´.nl´ te nemen. Deze keuze wordt vaak gemaakt als de onderneming zich richt tot Nederlandse klanten. Als u internationaal zaken gaat doen dan is de extensie ´.com´ een beter. Deze extensie is breder herkenbaar en geaccepteerd.

Kies uw hostingpakket
Zoek een hostingpakket dat voldoet aan uw eisen. Er bestaan veel hosting bedrijven. Hieronder staan de 10 beste hosting providers. 

Uw e-mailadres koppelen
Zodra u een hostingprovider heeft gekozen, kunt u uw gekozen domeinnaam voor de zakelijke email koppelen. U zakelijke emailadres kunt u ook koppelen aan Outlook en Gmail.

Waarom een zakelijke email aanmaken?

Een zakelijke email heeft meerdere voordelen voor uw onderneming. Allereerst komt professioneler over, daarnaast krijgen klanten, bedrijven en partners een betrouwbare indruk als zij een mail krijgen van een e-mailadres met een aangepaste domeinnaam, bijvoorbeeld info@ondernemen.nl. Het draagt ook bij aan de merkbekendheid. Het laat zien dat u een gevestigde en toegewijde onderneming bent.

Met een zakelijke email bent u ook eerder herkenbaar. Mensen met wie u communiceert via de mail zien gelijk dat ze van uw onderneming een e-mail hebben ontvangen, in plaats van dat ze een mail krijgen van een algemene hosting zoals @gmail.com of @hotmail.com.

Door gebruik te maken van een zakelijke email is het ook gemakkelijker om georganiseerd te blijven. Uw zakelijke en privé mails blijven gescheiden, dit zorgt ervoor dat de inbox van beide e-mailadressen gescheiden blijven. Zo wordt er voorkomen dat u per ongeluk een mail verwijderd of dat alles door elkaar komt te staan.

Een ander voordeel is de beveiliging en privacy. Bij zakelijke emaildiensten zijn deze twee punten vaak verbeterd. Geavanceerde begeleidingsfuncties, zoals versleuteling van e-mails en tweefactorauthenticatie, zorgen voor een veiligere communicatieomgeving, wat vooral cruciaal is bij het uitwisselen van gevoelige zakelijke informatie.

Het gebruik van een zakelijk e-mailadres is ook essentieel voor professionele communicatie. Het is de standaard in zakelijke correspondentie en wordt verwacht bij sollicitaties, offertes, facturen en andere officiële documenten. Het maakt deel uit van de professionele etiquette en draagt bij aan een gestroomlijnde en formele communicatie.

Tot slot kan het aanmaken van een zakelijke e-mail leiden tot een hoger niveau van klantvertrouwen. Klanten voelen zich vaak comfortabeler bij het communiceren met een bedrijf via een officieel zakelijk e-mailadres, wat bijdraagt aan het opbouwen van een positieve relatie en vertrouwen in het merk.

De top 10 hosting providers

Hoasted
Hoasted is een hostingbedrijf dat een scala aan webhostingdiensten aanbiedt, waaronder gedeelde hosting, VPS-hosting, toegewijde servers, en domeinregistratie. Ze staan bekend om hun betrouwbare infrastructuur en klantgerichte ondersteuning.

KeurigOnline
KeurigOnline is een Nederlands hostingbedrijf dat webhosting, domeinregistratie en andere internetdiensten aanbiedt aan zowel particulieren als bedrijven. Ze streven ernaar om klanten een betrouwbare en veilige hostingomgeving te bieden.

Cloud86
Cloud86 is een hostingprovider die zich richt op cloudoplossingen voor zowel kleine als grote bedrijven. Ze bieden een breed scala aan diensten, waaronder cloud hosting, VPS-hosting, domeinregistratie, en SSL-certificaten.

WebOké
WebOké is een hostingbedrijf dat zich richt op betrouwbare en betaalbare webhosting voor kleine bedrijven en particulieren. Ze bieden verschillende hostingpakketten aan met diverse functies en ondersteuningsopties.

Site.fr
Site.fr is een Franse hostingprovider die webhostingdiensten aanbiedt voor zowel Franse als internationale klanten. Ze staan bekend om hun gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide ondersteuning voor diverse platforms en applicaties.

Antagonist
Antagonist is een hostingbedrijf gevestigd in Nederland dat zich richt op betrouwbare en betaalbare webhostingoplossingen. Ze bieden een breed scala aan diensten, waaronder gedeelde hosting, VPS-hosting, domeinregistratie en SSL-certificaten.

ConsulHosting
ConsulHosting is een hostingprovider die gespecialiseerd is in webhosting en domeinregistratie voor zowel particulieren als bedrijven. Ze staan bekend om hun persoonlijke benadering en klantgerichte ondersteuning.

Surver
Surver is een Nederlands hostingbedrijf dat webhostingdiensten aanbiedt voor kleine bedrijven en particulieren. Ze streven ernaar om hun klanten een stabiele hostingomgeving te bieden met snelle servers en betrouwbare ondersteuning.

Hostnet
Hostnet is een bekende hostingprovider in Nederland die een breed scala aan webhostingdiensten aanbiedt, waaronder gedeelde hosting, VPS-hosting, domeinregistratie en e-mailhosting. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en klantgerichte aanpak.

Hosting.nl
Hosting.nl is een Nederlandse hostingprovider die webhosting, domeinregistratie en andere internetdiensten aanbiedt aan zowel particulieren als bedrijven. Ze streven naar een betrouwbare hostingomgeving met een focus op snelheid, veiligheid en ondersteuning.

Reacties
Categorieën