apple logo maken
Marketing
Marketing
13 min
0

Logo ontwerpen: de kunst van visuele identiteit

13 min
0

Zelf een logo ontwerpen: top tools Voor elke ondernemer

Voor veel startende ondernemers kan het ontwerpen van een logo een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er online logo makers en generators beschikbaar die je kunnen helpen bij het creëren van een logo op maat, zelfs als je geen grafisch ontwerper bent. Deze tools bieden sjablonen en aanpassingsmogelijkheden waarmee je een logo kunt maken dat past bij je merkidentiteit.Logo makers

Canva: creativiteit voor iedereen

Canva is een gebruiksvriendelijk ontwerpplatform dat ideaal is voor het creëren van logo's, zelfs zonder grafische ervaring. Met een uitgebreide bibliotheek aan templates, iconen en lettertypes stelt Canva je in staat om in een handomdraai een uniek logo te ontwerpen. De gratis versie biedt al veel mogelijkheden, maar voor wie meer wil, zijn er betaalde abonnementen die toegang geven tot nog meer ontwerpelementen en functies, zoals het verwijderen van de achtergrond en het opslaan van ontwerpen met transparante achtergronden.

Snappa: snel en simpel

Snappa biedt een intuïtieve drag-and-drop interface waarmee je zonder gedoe een logo kunt ontwerpen. Ideaal voor ondernemers die snel een logo nodig hebben. De bibliotheek met sjablonen, lettertypen en afbeeldingen helpt je op weg, en de basisfuncties zijn gratis beschikbaar. Voor toegang tot geavanceerdere functies, zoals hogere resolutie downloads en een breder scala aan sjablonen, biedt Snappa een betaald abonnement.

FreeLogoDesign: maak gratis jouw logo

Nieuw op onze lijst is FreeLogoDesign, een tool die specifiek ontworpen is om binnen enkele minuten een professioneel ogend logo te maken. Zelfs met de gratis versie kun je een logo ontwerpen dat past bij jouw merkidentiteit, met toegang tot een breed scala aan templates en aanpassingsopties. Voor degenen die hun logo naar het volgende niveau willen tillen, biedt FreeLogoDesign betaalde pakketten met extra functies zoals hoge-resolutie downloads en de mogelijkheid om het logo in verschillende formaten te exporteren.

Een logo ontwerpen: waarom deze tools?

Deze tools bieden een perfecte balans tussen gebruiksgemak en professionaliteit. Of je nu op zoek bent naar een snelle oplossing of een meer diepgaande aanpassing wenst, Canva, Snappa, en FreeLogoDesign bieden de flexibiliteit en functies om aan jouw behoeften te voldoen. Elk van deze platforms heeft zowel gratis als betaalde opties, zodat je kunt kiezen wat het beste past bij je ervaringsniveau en budget.

Door het gebruik van deze tools kun je aanzienlijk besparen op de kosten van een grafisch ontwerper en heb je de volledige creatieve controle over het ontwerpproces. Experimenteer met verschillende stijlen, kleuren en lettertypen om een logo te creëren dat echt weerspiegelt wie je bent als merk. Begin vandaag nog en laat je bedrijf opvallen met een uniek logo!

logo ontwerpen in verschillende formaten

AI logo generators: revolutioneer je merkidentiteit

Als je snel een logo nodig hebt en liever niet zelf ontwerpt, kun je overwegen om een logo generator te gebruiken. In een tijdperk waarin technologie en creativiteit hand in hand gaan, bieden AI (kunstmatige intelligentie) logo generators een spannende manier voor ondernemers om unieke logo's te creëren. Hieronder vind je een overzicht van enkele top AI-gedreven tools die je helpen bij het ontwerpen van een professioneel logo, zonder dat je diep in de buidel hoeft te tasten.

Wix Logo Maker: personalisatie op zijn best

Ontdek de veelzijdigheid van de Wix Logo Generator, een integraal onderdeel van het brede scala aan producten aangeboden door Wix. Deze tool blinkt uit in het combineren van eenvoud en flexibiliteit, waardoor je snel en moeiteloos een professioneel logo kunt ontwerpen. Dankzij de geavanceerde AI-technologie achter de logomaker, kun je je logo uitgebreid aanpassen, zelfs nadat het is gegenereerd. Met toegang tot een rijk palet aan kleurencombinaties, een overvloed aan lettertypekeuzes inclusief Google Fonts, en een brede selectie aan iconen, zet de Wix Logo Generator de standaard voor maatwerk en professionaliteit in logo-ontwerp.

Uniek aan de Wix Logo Generator is de mogelijkheid om logo-elementen met slechts een klik en sleepbeweging te verplaatsen, wat zorgt voor precieze controle over de visuele identiteit van je merk. Of je nu de uitlijning wilt aanpassen, de ondoorzichtigheid wilt wijzigen of de omtrekbreedte wilt bepalen, deze krachtige tool staat garant voor een op maat gemaakte logo-ervaring die je merkidentiteit versterkt.

Pluspunten van Wix Logo Maker:

 • Persoonlijke aanpassingen: Hoewel het aanbod niet oneindig is, biedt Wix Logo Maker genoeg opties om je logo naar wens te personaliseren, zoals aanpassingen in lettertypen, kleuren, vormen en meer.
 • Betaalbare opties: Tevreden over je ontwerp? De aanschaf van hoogwaardige bestanden en commerciële rechten is verrassend betaalbaar, vooral in vergelijking met de kosten van een professionele designer.
 • Een compleet pakket: Wix staat vooral bekend als websitebouwer. Met de logomaker kun je je online aanwezigheid versterken door een website te bouwen en je logo naadloos te integreren.
 • Kostenefficiëntie: Ontwerp en download kosteloos versies met lage resolutie van je logo. Voor uitgebreidere functies en bestanden met hogere resolutie biedt Wix betaalde plannen.

Verbeterpunten:

 • Geen revisiemogelijkheden: Betaalplannen bieden geen optie voor revisies. Aanzienlijke aanpassingen vereisen mogelijk een planupgrade of een nieuwe betaling.
 • Creatieve beperkingen: De vrijheid om het concept en de uitvoering van je logo te beïnvloeden is enigszins beperkt in vergelijking met directe samenwerking met een designer.

Ideaal voor: Ben je op zoek naar een oplossing om zowel je logo te ontwerpen als een uitstekende website te creëren? Begin dan je ontwerpavontuur met de Wix Logo Generator. Deze tool biedt een volledig aanpasbare ervaring, zodat je een logo kunt ontwerpen dat perfect aansluit bij de behoeften van je merk.

Looka: van concept tot creatie

Looka maakt gebruik van geavanceerde AI om logo's te creëren die resoneren met je bedrijf. Na een paar eenvoudige vragen over je merk en stijlvoorkeuren, biedt Looka een reeks ontwerpen die je kunt personaliseren. Dit platform is uiterst gebruiksvriendelijk en maakt professionele ontwerpen toegankelijk voor iedereen, zelfs zonder ontwerpachtergrond. Met functies als het genereren van 75+ logo's, keuze uit verschillende kleurenschema's en lettertypen, en een uitgebreide branding kit, stelt Looka je in staat om je merk volledig tot leven te brengen.

Wat we waarderen aan Looka:

 • Toegankelijkheid: De AI-gestuurde benadering maakt het eenvoudig om te starten, zonder behoefte aan designervaring.
 • Professionele Uitstraling: Dankzij de AI-training zijn de designs altijd modern en visueel aantrekkelijk.
 • Kostenefficiënt: Genereer en preview een onbeperkt aantal logo's gratis. Betalen doe je alleen voor wat je gebruikt.
 • Personalisatie: Pas je logo aan met een breed scala aan lettertypes, kleuren, en lay-outs.

Mogelijke verbeterpunten:

 • Creatieve Beperkingen: Hoewel Looka veel opties biedt, kan de aanpassingsvrijheid soms voelen als beperkt.
 • Zorgen Over Uniciteit: Het gebruik van AI kan soms leiden tot ontwerpen die niet volledig uniek zijn.

LogoAI: slim, snel en simpel

LogoAI belooft een eenvoudig en snel logo-ontwerpproces, ideaal voor starters die op zoek zijn naar een direct bruikbaar logo. Met behulp van AI genereert het platform ontwerpen op basis van je bedrijfsnaam en sector. Je kunt gratis experimenteren met verschillende ontwerpen; voor downloads en commercieel gebruik biedt LogoAI betaalbare pakketten.

LogoAI: slim, snel en simpel

LogoAI tilt het ontwerpen van logo's naar een hoger niveau met zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke platform, ideaal voor ondernemers die zoeken naar een mix van innovatie en gemak. Met unieke eigenschappen zoals geanimeerde logo-opties en een breed scala aan bewerkingsgereedschappen – waaronder de mogelijkheid om iconen te draaien, kantelen en de kleuren volledig naar wens aan te passen – biedt LogoAI een rijke ontwerpervaring. Hoewel de keuze in kleurenschema's en sommige ontwerpaspecten afhankelijk kan zijn van de initiële stijlkeuze, waarborgt LogoAI dat je toegang hebt tot een breed spectrum aan personalisatiemogelijkheden.

Met een indrukwekkend aanbod van meer dan 50 lettertypes, inclusief opties van Google Fonts, en de flexibiliteit om je eigen lettertypes toe te voegen, staat LogoAI garant voor een hoge mate van personalisatie. Het platform moedigt je ook aan om te spelen met kleuren door middel van een gebruiksvriendelijke kleurenkiezer, terwijl het diverse bestandsformaten ondersteunt voor zowel traditionele als geanimeerde logo's. Dit alles, gecombineerd met de mogelijkheid om je logo's lay-out te finetunen, maakt van LogoAI een krachtige tool in de handen van elke ondernemer.

Sterke punten van LogoAI:

 • Persoonlijke touch: De mogelijkheid om je eigen lettertypes te uploaden geeft een persoonlijk tintje aan elk ontwerp.
 • Ontwerpondersteuning: Vastgelopen in je creatieve proces? De 'Designer Fix' optie brengt professionele hulp binnen handbereik, tegen een kleine toeslag.
 • Levendige voorbeelden: Met de snelle voorvertoningsfunctie kun je een realistisch beeld krijgen van hoe je logo in de praktijk zou functioneren.

Mogelijke verbeterpunten:

 • Exclusiviteit tegen een prijs: In tegenstelling tot sommige andere platforms, moet je betalen om zelfs maar de basisversie van je logo in handen te krijgen.
 • Premium bestanden: Hoogwaardige, professioneel bruikbare bestandsformaten zijn alleen beschikbaar met de aankoop van de meer exclusieve abonnementen.

Ideaal voor Wie? Zoek je naar een logogenerator die niet alleen rijk is aan functies maar ook flexibiliteit biedt in ontwerp? Dan is LogoAI jouw go-to optie. Dit platform staat klaar om zowel beginnende als ervaren ondernemers te bedienen met een waaier aan personalisatieopties, zodat je een logo kunt ontwerpen dat echt resoneert met je merkidentiteit. Met LogoAI aan je zijde is het ontwerpen van een logo dat opvalt én blijft hangen een fluitje van een cent.

ai logo ontwerpen

Tailor Brands Logo Maker: jouw merk, jouw verhaal

Tailor Brands staat voorop in de revolutie van logo-ontwerp met een alles-in-een platform dat niet alleen het ontwerpen van logo's vereenvoudigt maar ook essentiële bedrijfstools biedt voor registratie, website-ontwikkeling en AI-gestuurde logo-creatie. Het platform, bekend om zijn gebruiksgemak en aanpassingsmogelijkheden, belooft een gestroomlijnde ervaring, gericht op het creëren van een logo dat perfect aansluit bij jouw visie. Met een uitgebreide vragenlijst die alle cruciale elementen van logo-ontwerp dekt, waaronder stijl, kleuren, lettertypen en iconen, biedt Tailor Brands een op maat gemaakte benadering die garandeert dat jouw logo opvalt.

Naast het ontwerp van het logo, helpt Tailor Brands je om een complete merkidentiteit op te bouwen met toegang tot visitekaartjesontwerpen en uitgebreide brandingboeken. Dit platform is niet alleen gericht op het creëren van logo's, maar biedt ook een breed scala aan tools voor het vestigen van een samenhangende en overtuigende merkaanwezigheid.

Sterke punten van Tailor Brands:

 • Gebruikersgemak: Iedereen kan in enkele minuten een uniek logo maken, ongeacht designervaring, dankzij de intuïtieve interface van Tailor Brands.
 • Unieke ontwerpen: Tailor Brands benadrukt originaliteit door unieke, op maat gemaakte ontwerpen te leveren die jouw bedrijf onderscheiden van de rest.
 • Alles onder één dak: Van logo's tot visitekaartjes en sociale media-assets, Tailor Brands biedt een compleet pakket om jouw merkidentiteit van grond af aan op te bouwen.
 • Integratie met sociale media: Eenvoudige integratie van jouw logo en merkmaterialen met je sociale mediaprofielen, waardoor je merkimago consistent blijft op alle platforms.

Verbeterpunten en beperkingen:

 • Geen eenmalige betalingsoptie: Tailor Brands biedt geen optie voor eenmalige betaling, wat minder ideaal is voor degenen die alleen op zoek zijn naar een logo-ontwerp.
 • Beperkte revisiemogelijkheden: Afhankelijk van het gekozen abonnement, zijn de mogelijkheden voor aanpassingen of wijzigingen aan je logo-ontwerp mogelijk beperkt.

Ideaal voor Wie? Tailor Brands is de ideale keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en allesomvattende oplossing voor hun logo- en brandingbehoeften. Of je nu een volledige merkidentiteit wilt ontwikkelen of een impactvol logo nodig hebt om je online aanwezigheid te versterken, Tailor Brands biedt de tools en diensten om je visie werkelijkheid te maken. Begin je ontwerpreis met Tailor Brands voor een ongeëvenaarde brandingervaring die verder gaat dan alleen het logo.

DesignEVO: creatieve vrijheid met AI-ondersteuning

Met meer dan 10.000 voorontworpen logo's en een immense bibliotheek van pictogrammen en lettertypen, is DesignEVO de droom van elke merkeigenaar die op zoek is naar een uniek logo. Of je nu iets specifieks in gedachten hebt of op zoek bent naar inspiratie, DesignEVO biedt de tools en flexibiliteit om een logo te maken dat perfect past bij je merkidentiteit.

Voordelen van DesignEVO:

 • Waar voor je geld: Profiteer van de gratis versie voor eenvoudige logo's, met betaalbare plannen voor meer uitgebreide functies.
 • Gebruiksvriendelijkheid: De intuïtieve interface maakt logo-ontwerp toegankelijk voor iedereen.
 • Rijk aan functies: Een uitgebreide set aan opties biedt eindeloze mogelijkheden voor personalisatie.
 • Snelle levering: Download je afgewerkte logo snel in diverse formaten.

Beperkingen om in gedachten te houden:

 • Gebrek aan originaliteit: Door te leunen op sjablonen kan je logo minder uniek uitpakken.
 • Copyright zorgen: Verifieer de copyright status van je gebruikte elementen om problemen te voorkomen.
 • Beperkte gratis opties: Voor meer formaten en functies is een upgrade nodig.

DesignEVO is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijk platform met veel aanpassingsopties. Het is ideaal voor diegenen die behoefte hebben aan een snel, maar toch op maat gemaakt logo-ontwerp.

Waarom kiezen voor AI logo generators?

AI logo generators bieden een kosteneffectieve, snelle en gepersonaliseerde benadering voor het creëren van je merklogo. Ze zijn perfect voor ondernemers die op zoek zijn naar een professioneel ontwerp zonder de noodzaak van uitgebreide designkennis of -ervaring. Deze tools stellen je in staat om te experimenteren met verschillende stijlen en concepten, waardoor je een logo kunt creëren dat echt weerspiegelt wie je bent als merk. Ontdek de mogelijkheden en laat je merk vandaag nog stralen met een AI-ontworpen logo!

Met deze variatie aan tools kun je kiezen welke benadering het beste bij je past: zelf ontwerpen of vertrouwen op AI-technologie om een logo voor je te maken.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het hebben van een uniek en professioneel logo cruciaal is. Hoewel logo makers handig kunnen zijn, kunnen ze resulteren in generieke ontwerpen. Overweeg om het logo te laten beoordelen door professionals voordat je het officieel gebruikt.

Een goed ontworpen logo is een investering in de groei van je bedrijf, omdat het je merkidentiteit versterkt en een blijvende indruk achterlaat bij je klanten.

logo ontwerpen

Een logo is een essentieel onderdeel van de visuele identiteit van je bedrijf. Het fungeert als het gezicht van je merk en kan direct de aandacht van potentiële klanten trekken. Het is vaak het eerste wat mensen opmerken en kan een blijvende indruk achterlaten. Hieronder benadrukken we het belang van een professioneel logo voor je bedrijf:

 1. Herkenbaarheid: Een goed ontworpen logo is gemakkelijk te herkennen en onderscheidt je van de concurrentie. Het zorgt voor een visuele identiteit die mensen kunnen associëren met je merk.

 2. Eerste Indruk: Je logo is vaak het eerste wat potentiële klanten zien. Een professioneel ogend logo wekt vertrouwen en geeft de indruk dat je toegewijd bent aan kwaliteit.

 3. Merkbekendheid: Na verloop van tijd wordt je logo geassocieerd met de kwaliteit en waarden van je bedrijf. Het draagt bij aan merkbekendheid en vertrouwen bij je klanten.

 4. Consistentie: Een logo biedt consistentie in al je marketingmateriaal, website en sociale media. Het zorgt voor een uniforme uitstraling die je merk versterkt.

 5. Professionele uitstraling: Een slecht ontworpen logo kan de indruk wekken dat je onprofessioneel bent. Een professioneel logo daarentegen straalt betrouwbaarheid en competentie uit.

Het ontwerpen van een effectief logo vereist aandacht voor detail en creativiteit. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen bij het ontwerpen van een logo:

Onderzoek: Begin met het onderzoeken van de markt en je concurrenten. Wat zijn de trends in logo-ontwerp binnen jouw branche? Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Eenvoud: Houd het logo eenvoudig en onderscheidend. Een te complex logo kan verwarrend zijn en de boodschap vertroebelen.

Kleurkeuze: Kies kleuren die passen bij je merk en de emoties oproepen die je wilt overbrengen. Verschillende kleuren hebben verschillende psychologische effecten.

Lettertype: Het lettertype dat je kiest voor eventuele tekst in je logo moet goed leesbaar zijn en bij je merk passen.

Originaliteit: Zorg ervoor dat je logo uniek is en niet gemakkelijk kan worden verward met andere logo's.

Professionaliteit: Als je niet bedreven bent in grafisch ontwerp, overweeg dan om een professional in te huren. Een goed ontworpen logo is de investering waard.

Kleurpsychologie in logo's

Kleur is een krachtig visueel element dat diep geworteld is in menselijke emoties en percepties. Het juiste kleurgebruik in een logo kan een diepgaand effect hebben op hoe mensen je merk zien en voelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende kleuren en hun psychologische betekenissen in logo-ontwerp:

Rood: Rood is een opvallende en krachtige kleur die vaak wordt geassocieerd met passie, energie en opwinding. Merken die rood in hun logo's gebruiken, willen vaak aandacht trekken en een gevoel van urgentie of kracht communiceren. Voorbeelden zijn Coca-Cola en Netflix.

Blauw: Blauw straalt vertrouwen, betrouwbaarheid en stabiliteit uit. Het wordt vaak gekozen door bedrijven die willen dat klanten hen als professioneel en geloofwaardig beschouwen. Facebook en IBM zijn enkele bekende merken met blauwe logo's.

Groen: Groen wordt geassocieerd met natuur, frisheid en gezondheid. Merken die groen gebruiken, willen vaak duurzaamheid en milieuvriendelijkheid benadrukken. Voorbeelden zijn Starbucks en Whole Foods Market.

Geel: Geel straalt vrolijkheid, optimisme en jeugdigheid uit. Het wordt vaak gebruikt door merken die een positieve en energieke uitstraling willen hebben. McDonald's en Subway hebben gele logo's.

Zwart: Zwart symboliseert vaak luxe, elegantie en prestige. Merken die zwart gebruiken, willen een gevoel van hoogwaardigheid en exclusiviteit overbrengen. Chanel en Rolex zijn voorbeelden van merken met zwarte logo's.

Paars: Paars staat voor creativiteit, spiritualiteit en mysterie. Het wordt vaak gekozen door merken die uniekheid en originaliteit willen benadrukken. Cadbury en Yahoo hebben paarse logo's.

Oranje: Oranje is een kleur van enthousiasme, creativiteit en speelsheid. Het wordt vaak gebruikt door merken die een vriendelijke en toegankelijke uitstraling willen hebben. Nickelodeon en Fanta hebben oranje logo's.

google logo ontwerpen

Het is belangrijk op te merken dat de betekenis van kleuren cultureel en contextueel kan variëren. Wat in één cultuur als positief wordt beschouwd, kan in een andere cultuur anders worden geïnterpreteerd. Bij het kiezen van kleuren voor je logo is het essentieel om rekening te houden met je doelgroep en het imago dat je wilt overbrengen. Het is ook nuttig om A/B-tests uit te voeren om te zien welke kleurcombinaties het beste resoneren met je publiek.

Professioneel logo-ontwerp

Het creëren van een uniek en gedenkwaardig logo voor je bedrijf is van cruciaal belang voor een sterke merkidentiteit. Terwijl sommige ondernemers ervoor kiezen om zelf logo's te ontwerpen met behulp van online tools, kan professioneel logo-ontwerp een aanzienlijk verschil maken. Hier zijn enkele opties om een professioneel logo te verkrijgen:

 1. Gespecialiseerde logo-ontwerpbureaus: Logo-ontwerpbureaus zijn experts in het maken van op maat gemaakte logo's die perfect passen bij je merk. Ze werken nauw met je samen om je visie te begrijpen en een uniek ontwerp te leveren. Dit is vaak de duurste optie, maar biedt een hoog niveau van maatwerk.

 2. Freelancers op platforms zoals Fiverr en Upwork: Als je op zoek bent naar een meer betaalbaar alternatief, kun je overwegen om freelancers in te huren via online platforms zoals Fiverr en Upwork. Deze platforms bieden toegang tot getalenteerde grafische ontwerpers van over de hele wereld. Je kunt hun profielen bekijken, recensies lezen en prijzen vergelijken voordat je een ontwerper kiest die bij je budget en behoeften past.

 3. Online logo-ontwerptools: Er zijn verschillende online tools beschikbaar waarmee je zelf logo's kunt maken. Hoewel deze tools handig zijn en vaak betaalbaar, kunnen ze beperkt zijn in termen van maatwerk en originaliteit. Ze zijn echter ideaal voor kleine bedrijven met beperkte middelen.

 4. Crowdsourcing logo-ontwerp: Platforms zoals 99designs bieden een unieke aanpak waarbij je een ontwerpwedstrijd start. Verschillende ontwerpers zullen concepten indienen, en je kiest het ontwerp dat het beste bij je past. Dit kan een uitstekende manier zijn om diverse ideeën te verkennen.

Ongeacht welke optie je kiest, is het belangrijk om duidelijk te communiceren over je merk, doelgroep en visie voor het logo. Dit helpt ontwerpers om een logo te maken dat nauw aansluit bij je bedrijf en zijn waarden. Vergeet niet om de portfolio's en recensies te bekijken om een weloverwogen keuze te maken voor het ontwerpteam of de professional die het beste bij je past. Een goed ontworpen logo kan de aantrekkingskracht en herkenbaarheid van je merk aanzienlijk vergroten.

Reacties
Categorieën