Arbeidsongeschiktheid
Bedrijfsverzekeringen
Bedrijfsverzekeringen
11 min
0

AOV voor ondernemers: financiële zekerheid in onzekere tijden

11 min
0

Voor wie is een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanbevolen?

Essentieel voor zelfstandigen en ondernemers

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is van cruciaal belang voor iedereen die zelfstandig werkt en afhankelijk is van hun arbeidsvermogen om inkomen te genereren. Deze verzekering biedt financiële zekerheid in geval van ziekte of letsel die je verhindert om te werken. Het is vooral aanbevolen voor:

 • ZZP'ers en Freelancers: Individuen die geen onderdeel zijn van collectieve regelingen en waarbij uitval door ziekte of ongeval direct effect heeft op hun inkomen.
 • Ondernemers met een eenmanszaak: Eigenaren van eenmanszaken die de hoofdbron van inkomsten uit hun persoonlijke arbeid halen en die geen beroep kunnen doen op een werkgeversverzekering.
 • Vakmensen en ambachtslieden: Personen in beroepen zoals bouwvakkers, schilders, en elektriciens, waar fysiek werk prevalent is en het risico op lichamelijk letsel hoger is.
 • Professionals in de gezondheidszorg: Zelfstandige artsen, fysiotherapeuten, en andere zorgverleners die afhankelijk zijn van hun fysieke en mentale capaciteiten om hun beroep uit te oefenen.
 • Creatieve professionals en consultants: Deze groep omvat schrijvers, kunstenaars, en business consultants die moeten kunnen functioneren op cognitief niveau en waarbij psychische aandoeningen zoals burn-out een risico kunnen vormen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Ontdek de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Centraal Beheer

Start je bescherming met een flinke korting!

Bij Centraal Beheer snap je direct waarom hun Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zo populair is. Niet alleen kun je deze verzekering zonder gedoe online afsluiten, je profiteert ook nog eens van een aantrekkelijke korting van 35% op je premie in het eerste jaar. Geen verborgen advieskosten, gewoon helder en eenvoudig.

Flexibele en persoonlijke ondersteuning

Wat deze AOV uniek maakt? De flexibiliteit! Bij Centraal Beheer stel je zelf je verzekering samen. Kies ervoor om je gehele inkomen of slechts een deel van je vaste lasten te verzekeren. Bepaal zelf of je een korte uitkering wilt of een die doorloopt tot je pensioen - de keuze is geheel aan jou.

Wat wordt er gedekt?

Je bent verzekerd voor inkomen bij:

 • Lichamelijke of psychische klachten die medisch bevestigd zijn
 • Arbeidsongeschiktheid die optreedt op je werk, thuis, tijdens sport, of zelfs op vakantie
 • Zwangerschap, mits de polis minimaal één jaar actief is (bij AOV Compleet)

Echter, let op de volgende uitzonderingen:

 • Klachten zonder medische bevestiging door een arts
 • Arbeidsongeschiktheid minder dan 25%
 • Zelf toegebrachte letsels

Groeit met je mee

Jouw AOV bij Centraal Beheer groeit met je inkomen mee. Elk jaar kun je jouw verzekerde bedrag tot 10% verhogen zonder dat je medische vragen hoeft te beantwoorden, zolang je arbeidsgeschikt blijft.

Ondersteuning wanneer je het nodig hebt

Raak je arbeidsongeschikt? Dan staat er een vast team van specialisten klaar om al je vragen te beantwoorden en je door het re-integratieproces te helpen. Voorkomen is beter dan genezen, dus biedt Centraal Beheer ook een preventiepakket om de kans op arbeidsongeschiktheid te verkleinen.

Wat kost het?

De kosten van de AOV hangen af van diverse factoren zoals je beroep, verzekerde bedrag, leeftijd, en de gekozen eigenrisicoperiode. Gemiddeld start de premie voor een verzekering met een tijdelijke uitkering rond de €90 bruto per maand, en voor een verzekering die uitkeert tot de eindleeftijd, rond de €225 bruto per maand. Deze premies zijn bruto en fiscaal aftrekbaar.

Centraal Beheer's AOV biedt niet alleen financiële zekerheid maar ook een zorgeloze ervaring dankzij de uitgebreide ondersteuning en aanpassingsmogelijkheden. Kies voor een verzekeraar die met je meedenkt en je in elke fase van je carrière ondersteunt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Centraal Beheer afsluiten

Insify's arbeidsongeschiktheidsverzekering: flexibel, snel en betaalbaar

Klaar voor het onverwachte met Insify

Bij Insify ben je niet alleen verzekerd, je bent voorbereid. Of je nu kiest om je vaste lasten te dekken of gaat voor een uitgebreide inkomensbescherming, Insify zorgt voor financiële stabiliteit precies wanneer je die het hardst nodig hebt.

Eerste jaar een flinke korting, daarna pure stabiliteit

Start je verzekering bij Insify en geniet van een indrukwekkende 20% korting op je premie gedurende het eerste jaar. Zodra het jaar voorbij is, stap je over op een voorspelbare en stabiele premie, zonder verrassingen.

Jouw verzekering, jouw keuze

De kracht van Insify’s AOV ligt in de personalisatie. Jij bepaalt het verzekerde bedrag, de duur van de uitkering, de eindleeftijd en zelfs de wachttijd. Alles is online te regelen in slechts 15 minuten, en vanaf de volgende dag ben je al verzekerd.

Vrijheid staat centraal

Met een dagelijkse opzegmogelijkheid biedt Insify een ongekend flexibele AOV. Je zit nergens lang aan vast, wat je de vrijheid geeft om je verzekering aan te passen aan jouw veranderende levensstijl.

Waarom Insify's AOV Ideaal Is voor Jou

Geen financieel vangnet nodig

In Nederland is er geen automatisch vangnet voor zzp'ers bij arbeidsongeschiktheid. Een AOV van Insify verzekert dat je huur, dagelijkse uitgaven, en zelfs je Netflix-abonnement gedekt zijn, zodat jij je kunt focussen op herstel zonder financiële stress.

Omgaan met het onvoorziene

 • Ziekte en orgaandonatie: Mocht je onverhoopt ziek worden, dan heb je de zekerheid dat alles goed geregeld is.
 • Ongevallen: Ben je betrokken bij een verkeersongeval? Je bent verzekerd, zelfs in de meest onvoorziene omstandigheden.
 • Gezinsuitbreiding: Een kindje op komst? Focus volledig op je gezin terwijl wij je financiële stabiliteit garanderen.
 • Mentale gezondheid: Optioneel kun je je ook verzekeren tegen psychische aandoeningen, zodat een depressie niet ook tot financiële zorgen leidt.

Ondersteuning bij herstel

Niet alleen dekt Insify je financiële behoeften, maar ze ondersteunen ook actief je weg terug naar werk. Vergoedingen voor aanpassingen aan de werkplek, coaching en trainingen zijn allemaal inbegrepen.

Betaalbaar en zonder gedoe

Sluit je AOV gratis af bij Insify, zonder verborgen kosten. Je betaalt alleen je maandelijkse premie en geniet van een korting van 20% in het eerste jaar. Kies na dit jaar voor een stabiele of licht stijgende premie, afhankelijk van je voorkeur.

Jouw AOV, jouw voorwaarden

Insify maakt het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid ongecompliceerd en toegankelijk. Binnen een kwartier is alles geregeld en je kunt dagelijks wijzigingen doorvoeren of opzeggen. Of je nu 85% van je inkomen wilt verzekeren of alleen je essentiële uitgaven wilt dekken, Insify biedt een oplossing op maat voor de moderne freelancer, zzp'er en ondernemer. Optimaliseer je bescherming zonder in te leveren op flexibiliteit.

Insify's Arbeidsongeschiktheidsverzekerin afsluiten

Interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering: flexibel en zorgeloos verzekerd

Zekerheid in onzekere tijden

Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Interpolis ben je goed voorbereid op de momenten dat je het echt nodig hebt. Of je nu te maken krijgt met een fysieke beperking, een psychisch probleem of zelfs een zwangerschap, Interpolis zorgt ervoor dat je financieel stabiel blijft. Deze verzekering, eenvoudig af te sluiten via de Rabobank, biedt dagelijkse flexibiliteit met de mogelijkheid om elke dag op te zeggen.

Volledige controle over jouw dekking

Bij Interpolis bepaal jij volledig hoe jouw AOV eruitziet:

 • Kies je verzekerde bedrag: Aanpasbaar aan jouw levensstandaard en financiële behoeften.
 • Bepaal de uitkeringsduur en wachttijd: Af te stemmen op jouw persoonlijke en zakelijke situatie.
 • Inflatiecorrectie: Optie om jouw uitkering jaarlijks te laten stijgen met de inflatie, zodat je koopkracht behouden blijft.

Loyaliteitskorting die met je meegroeit

Start je verzekering met een korting van 30% op je premie in het eerste jaar. Naarmate je langer bij Interpolis verzekerd blijft, groeit je korting mee, wat je aanzienlijke besparingen op lange termijn oplevert.

Wat is gedekt door de Interpolis AOV?

Uitgebreide Dekking bij Arbeidsongeschiktheid

 • Volledige of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid: Zowel fysieke als psychische oorzaken zijn gedekt.
 • Constante dekking: Zelfs als je inkomen varieert, blijft het verzekerde bedrag constant.
 • Zwangerschap: Gedekt vanaf één jaar na het ingaan van de verzekering.

Niet alles is gedekt:

 • Klachten die medisch niet vast te stellen zijn
 • Arbeidsongeschiktheid onder de 25%
 • Fraude of misleiding jegens Interpolis

Exclusieve voordelen van de Interpolis AOV

Flexibiliteit in werk en leven

 • Pauzeer je verzekering: Handig als je tijdelijk in loondienst gaat of een pauze nodig hebt.
 • Dynamische dekking: Laat je verzekering tot 10% per jaar meegroeien met je inkomen, zonder nieuwe gezondheidsverklaring.
 • Second Opinion: Niet eens met de beoordeling? Vraag een onafhankelijke herbeoordeling aan.

Financiële voordelen

 • Aanpasbare premies: Kies voor een lagere premie door open te staan voor passende arbeid die aansluit bij jouw opleiding en ervaring.
 • Extra bedrijfslasten verzekeren: Met een aanvullende verzekering zijn ook de operationele kosten van je bedrijf gedekt.

Preventieve ondersteuning

 • Toegang tot diensten die helpen arbeidsongeschiktheid te voorkomen, waarmee je niet alleen beschermd bent tegen de financiële gevolgen, maar ook actief werkt aan je gezondheid en welzijn.

Kies voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Interpolis via Rabobank en geniet van een flexibele, betrouwbare oplossing die meegroeit met jouw behoeften en veranderingen in je leven. Met Interpolis ben je niet alleen verzekerd, je bent voorbereid.

Interpolis Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Univé arbeidsongeschiktheidsverzekering: zekerheid en ondersteuning op maat

Bescherm je inkomen met Univé

Als ondernemer is je inkomen niet gegarandeerd, vooral niet wanneer je door ziekte, een ongeval of zelfs door gelukkige gebeurtenissen zoals zwangerschap tijdelijk niet kunt werken. Univé’s arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt niet alleen financiële zekerheid met een maandelijkse uitkering, maar zorgt ook dat je zo spoedig mogelijk weer aan het werk kunt. Kies de dekkingsduur die bij je past: van een paar jaar tot aan je AOW-leeftijd.

Wat biedt de Univé AOV?

 • Financiële ondersteuning: Ontvang een maandelijkse uitkering bij ziekte, ongeval, maar ook bij zwangerschap of tijdens zorgverlof.
 • Re-integratiehulp: Persoonlijke assistentie om je zo snel en gezond mogelijk weer aan het werk te krijgen.
 • Preventieve adviezen: Toegang tot experts voor bedrijfsvoering en gezondheidstips.
 • Preventiedesk: Proactieve ondersteuning om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.
 • Budget voor gezond ondernemen: Elke drie jaar €500 te besteden aan gezondheidsbevorderende activiteiten.

Uitsluitingen van de Univé AOV

 • Opzettelijke arbeidsongeschiktheid: Geen uitkering bij schade veroorzaakt door eigen opzet.
 • Fraude: Claims onder frauduleuze omstandigheden worden niet gehonoreerd.
 • Contractbreuk: Uitkeringen zijn uitgesloten wanneer verplichtingen niet worden nagekomen.
 • Minder dan 25% arbeidsongeschikt: Geen uitkering bij geringe arbeidsongeschiktheid.

Kies voor Univé: Waarom?

Univé staat bekend om haar betrokkenheid bij de klant en gemeenschapsgerichte benadering. Met de AOV van Univé kies je niet alleen voor een verzekering, maar voor een partnerschap dat gericht is op jouw langdurige welzijn en bedrijfssucces. De flexibele dekkingsmogelijkheden garanderen dat je een plan kunt kiezen dat echt bij jouw persoonlijke en zakelijke behoeften past.

 • Flexibele dekkingsduur: Of je nu voor korte termijn zekerheid wilt of tot aan je pensioen gedekt wilt zijn, Univé biedt je die keuze.
 • Geïntegreerde ondersteuning: Van financiële steun tot actieve re-integratiehulp, Univé zorgt ervoor dat je op alle fronten ondersteund wordt.
 • Preventie en gezondheid: Investeer in je gezondheid met het budget dat Univé beschikbaar stelt en minimaliseer zo de kans op arbeidsongeschiktheid.

Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Univé kies je niet alleen voor een financieel vangnet, maar ook voor een actieve partner die helpt om je gezond en werkzaam te houden. Zo kun je met een gerust hart ondernemen, wetende dat je goed voorbereid bent op wat de toekomst ook mag brengen.

Univé Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering: zorgeloos ondernemen

Bescherm je ondernemersdroom met Allianz

Als zelfstandig ondernemer is je focus op de groei van je bedrijf essentieel. Maar heb je wel eens nagedacht over de impact van ziekte, een ongeval, of zelfs een orgaandonatie op je werkvermogen? Allianz biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die ervoor zorgt dat je zonder financiële zorgen deze periodes kunt overbruggen. Met een maandelijkse uitkering tot aan de eindleeftijd die jij kiest, biedt Allianz niet alleen financiële maar ook emotionele rust.

Kernvoordelen van de Allianz AOV

 • Garantie op uitkering: Als sommenverzekering garandeert Allianz een vaste uitkering, ongeacht eventuele inkomensdaling door arbeidsongeschiktheid. Het bedrag wordt vooraf vastgesteld, zodat je precies weet wat je elke maand kunt verwachten.
 • Flexibiliteit in dekking: Kies uit de Allianz Absoluut AOV voor een brede dekking en concurrerende premie, of de Allianz Summum AOV, ideaal voor professionals in de zakelijke of medische dienstverlening, met opties voor hogere verzekeringsbedragen en aanvullende kostendekking.
 • Zwangerschap en adoptie: Een tijdelijke uitkering is beschikbaar voor zwangerschap en adoptie, waarbij je financiële continuïteit gewaarborgd blijft tijdens deze belangrijke levensgebeurtenissen.
 • Gezondheidsbevordering: Allianz stimuleert regelmatige gezondheidschecks op haar kosten, waardoor je proactief je gezondheid kunt managen.
 • Mentaal welzijn: Via MentaVitalis biedt Allianz jou en je gezin 24/7 toegang tot gratis en vertrouwelijke mentale ondersteuning.

Aanpasbaarheid en opzegbaarheid

 • Premie flexibiliteit: Verhoog jaarlijks je verzekerde bedrag met maximaal 15% zonder een nieuwe gezondheidsverklaring, al leidt dit wel tot een hogere premie.
 • Dagelijks opzegbaar: De vrijheid om je verzekering elke dag te beëindigen of zelfs tijdelijk te pauzeren zonder penalisatie biedt unieke flexibiliteit die aansluit bij het dynamische leven van een zelfstandige.

Kies de AOV die bij jou past

Allianz biedt twee maatwerkoplossingen afhankelijk van je beroep en financiële behoeften:

 • Allianz Absoluut AOV: Perfect voor de meeste ZZP'ers en DGA's die een uitgebreide dekking wensen tegen een scherpe premie. Beschikbaar om zelf of via een adviseur af te sluiten.
 • Allianz Summum AOV: Specifiek ontworpen voor professionals in hoog-risico beroepsgroepen zoals financiële planners of medische professionals. Deze optie biedt hogere verzekeringslimieten en de mogelijkheid om bedrijfskosten te dekken, en is exclusief via adviseurs beschikbaar.

Met Allianz ben je verzekerd van meer dan alleen een uitkering: je krijgt een partner die zorgt voor jouw financiële en mentale gezondheid, zodat je je kunt richten op wat echt belangrijk is - jouw onderneming. Kies voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die net zo professioneel is als jij.

Allianz Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering, afgekort AOV, is een verzekering die bedrijfsprofessionals en zelfstandige ondernemers financiële bescherming biedt als ze niet kunnen werken vanwege ziekte of letsel. Het is een belangrijk instrument om financiële stabiliteit te behouden in tijden van onverwachte gebeurtenissen.

Voordelen van een AOV

Het hebben van een AOV biedt tal van voordelen voor ondernemers. Ten eerste biedt het financiële zekerheid in het geval van arbeidsongeschiktheid. Het zorgt ervoor dat u uw rekeningen kunt blijven betalen en uw bedrijf draaiende kunt houden. Bovendien kan het gemoedsrust bieden, wetende dat u beschermd bent.

AOV voor ZZP'ers

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) loop je mogelijk een hoger risico op inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid, aangezien je vaak geen werknemersverzekeringen hebt. Daarom is het voor ZZP'ers van cruciaal belang om na te denken over een AOV. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Financiële bescherming: Als ZZP'er ben je afhankelijk van je eigen arbeid om inkomen te genereren. Als je arbeidsongeschikt raakt, kan dit ernstige financiële gevolgen hebben. Een AOV biedt financiële bescherming door inkomensverlies te compenseren.

Continuïteit van je bedrijf: Een AOV kan helpen om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen. Je kunt blijven investeren in je onderneming, zelfs als je tijdelijk niet kunt werken.

Keuze van dekking: Als ZZP'er kun je de dekking van je AOV aanpassen aan je specifieke behoeften. Dit omvat het kiezen van een wachttijd en het bepalen van de hoogte van de uitkering.

Betaalbaarheid: Hoewel de kosten van een AOV variëren, is het mogelijk om een betaalbaar beleid te vinden dat past bij je budget. Het is belangrijk om offertes te vergelijken en advies in te winnen bij experts.

 • ondernemer of zzp'er aan het werk op de laptop in een rolstoel

Veelgestelde vragen over arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Wanneer ben ik arbeidsongeschikt?

Je wordt als arbeidsongeschikt beschouwd als je door ziekte, een ongeval of andere medische redenen zoals zwangerschap, niet in staat bent je werkzaamheden uit te voeren. Dit geldt voor zowel werkgerelateerde als niet-werkgerelateerde incidenten. Arbeidsongeschiktheid kan zowel op korte termijn (zoals bij zwangerschap) als op lange termijn van toepassing zijn, afhankelijk van de situatie.

Is een AOV verplicht?

Momenteel is het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers en andere zelfstandigen niet verplicht. Echter, er zijn plannen om dit tussen 2027 en 2029 verplicht te stellen. Het is verstandig om nu al een AOV te overwegen, omdat je hiermee niet alleen voorziet in je financiële veiligheid, maar je ook voorbereidt op toekomstige wettelijke veranderingen.

Krijg ik een uitkering als ik zwanger ben?

Ja, zwangerschap wordt beschouwd als een tijdelijke vorm van arbeidsongeschiktheid. Indien je minimaal één jaar een AOV hebt, kom je in aanmerking voor een uitkering tijdens je zwangerschap. Dit helpt je om financieel stabiel te blijven terwijl je je voorbereidt op de komst van je kind.

Is mijn AOV-premie fiscaal aftrekbaar?

Ja, de premie die je betaalt voor je arbeidsongeschiktheidsverzekering is fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat je de premie kunt aftrekken van je belastbaar inkomen, wat kan resulteren in een aanzienlijke belastingbesparing. De uitkeringen die je ontvangt als je arbeidsongeschikt wordt, zijn echter belast als inkomen.

Wie bepaalt of ik arbeidsongeschikt ben?

De beoordeling van arbeidsongeschiktheid wordt gedaan door de verzekeraar. Zij evalueren in hoeverre je door jouw specifieke medische situatie niet in staat bent je beroepswerkzaamheden uit te voeren. Mocht je het niet eens zijn met deze beoordeling, dan heb je het recht op een herbeoordeling of second opinion.

Wat gebeurt er als ik voor passende arbeid in aanmerking kom?

Indien je meer dan 25% arbeidsongeschikt bent maar nog wel andere werkzaamheden kunt uitvoeren, kun je in aanmerking komen voor de optie 'passende arbeid'. De verzekeraar zal dan beoordelen of er alternatieve beroepen zijn die je kunt uitvoeren zonder dat dit leidt tot een onredelijke belasting. Kiezen voor passende arbeid kan invloed hebben op de hoogte van je premie en uitkering.

Soorten AOV-dekkingen

Er zijn verschillende soorten dekkingen beschikbaar binnen een AOV, waaronder eigenrisicodragerschap, uitkeringen bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid en meer. Het is belangrijk om de juiste dekking te kiezen op basis van uw specifieke behoeften en budget.

Hoe werkt het aanvragen van een AOV?

Het aanvragen van een AOV kan een eenvoudig proces zijn, maar het vereist zorgvuldige overweging. U moet relevante informatie verstrekken over uw beroep, gezondheid en inkomen. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur om de juiste keuze te maken.

Kosten van een AOV

De kosten van een AOV variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals uw leeftijd, beroep, gezondheid en gewenste dekking. Het is belangrijk om de premies te begrijpen en te budgetteren voor deze kosten.

Tips voor het kiezen van de juiste AOV

Bij het kiezen van de juiste AOV is het essentieel om verschillende opties te vergelijken en de voorwaarden van elk beleid te begrijpen. U kunt advies inwinnen bij verzekeringsprofessionals en uw keuze baseren op uw specifieke behoeften en financiële situatie.

Ontdek andere essentiële verzekeringen voor ondernemers

Bescherming van je inkomen is slechts één facet van een solide bedrijfsverzekeringsplan. Overweeg ook deze belangrijke verzekeringen:

1. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering:
Voorkom dat professionele vergissingen je financieel onderuit halen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen claims van financiële schade door fouten in je werk.

2. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering:
Bescherm je bedrijf tegen claims van fysieke schade of letsel met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Essentieel voor elk bedrijf dat interactie heeft met klanten of het publiek.

3. Zakelijke Rechtsbijstandverzekering:
Juridische problemen kunnen onverwachts opduiken en complex zijn. Zorg dat je voorbereid bent met een zakelijke rechtsbijstandverzekering, die juridische bijstand biedt bij geschillen.

Reacties
Categorieën