Creditcards vergelijken
Financiering
Financiering
15 min
0

Zakelijke creditcards vergelijken: vind de beste optie voor jouw bedrijf

15 min
0

In deze uitgebreide gids ontdek je alles wat je moet weten over zakelijke creditcards. We gaan dieper in op wat ze zijn, waarom ze een waardevolle aanvulling kunnen zijn op je financiële arsenaal, de voordelen en nadelen, hoe ze werken, wie in aanmerking komt, de vergelijking met betaalpassen en tips om de juiste zakelijke creditcard te kiezen.

Zakelijke creditcard vergelijken

Zakelijke creditcards bieden ondernemers een handige en flexibele manier om hun zakelijke uitgaven te beheren en te financieren. Met een scala aan opties beschikbaar op de markt, kan het echter overweldigend zijn om de juiste zakelijke creditcard te kiezen die past bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf. In het volgende overzicht van zakelijke creditcards vergelijken, zullen we de belangrijkste kenmerken, voordelen en tarieven van verschillende aanbieders onderzoeken. Of je nu op zoek bent naar beloningen, cashback, flexibele betalingsvoorwaarden of andere voordelen, ons vergelijkingsproces zal je helpen de juiste keuze te maken voor jouw zakelijke behoeften.


Knab zakelijke creditcard

Jaarlijkse kaartbijdrage

Vanaf april 2024 bedraagt de jaarlijkse kaartbijdrage slechts €35. Het beste is dat bij actief gebruik van uw betaalrekening deze bijdrage zelfs volledig gratis is. Geen extra kosten zolang de rekening actief wordt gebruikt.

 Flexibele kredietlimieten

Met kredietlimieten variërend van €2.500 tot €10.000, biedt de Knab Zakelijke Creditcard de financiële flexibiliteit die nodig is om uw bedrijf te laten groeien. Grote investeringen of extra cashflow nodig? Knab heeft de oplossing.

Ruime bestedingslimieten

Standaard biedt Knab een bestedingslimiet van €2.500, maar hogere limieten zijn op aanvraag beschikbaar. Voor startende ondernemers geldt een speciaal bestedingslimiet van €500. Vol vertrouwen zakelijke uitgaven doen, wetende dat er altijd voldoende ruimte is om te manoeuvreren.

Wereldwijde acceptatie

Of u nu lokaal zaken doet of internationaal uitbreidt, de Knab Zakelijke Creditcard wordt wereldwijd geaccepteerd. Dit geeft de flexibiliteit om overal ter wereld zaken te doen, zonder zorgen over de acceptatie van betalingen.

Aankoopbescherming

Met de Knab Zakelijke Creditcard ben je automatisch verzekerd voor aankopen gedurende 180 dagen na de aankoopdatum. Dit betekent dat als een gekocht product beschadigd raakt, gestolen wordt of niet aan de verwachtingen voldoet, je mogelijk in aanmerking komt voor vergoeding of vervanging. Met deze aankoopbescherming kun je met een gerust hart zakelijke aankopen doen, wetende dat je extra beveiligd bent.

Overzichtelijke rapportage

Met maandelijkse overzichten houdt Knab u op de hoogte van al uw uitgaven, zodat u volledige controle hebt over uw financiën. Gedetailleerde rapporten helpen bij het analyseren van uitgaven, identificeren van trends en nemen van strategische beslissingen om uw bedrijf te laten groeien.

Betrouwbare klantenservice

Het toegewijde klantenserviceteam van Knab staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en te ondersteunen bij eventuele zorgen. Of het nu gaat om het activeren van de kaart, het oplossen van transactieproblemen of advies over het maximale halen uit de creditcard, Knab staat klaar om te helpen.

Transparante Kostenstructuur

Bij Knab geloven ze in transparantie. Daarom hanteren ze een duidelijke kostenstructuur, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld, contant geld opnemen kost slechts 4%, met een minimum van €4,50*. Knab zorgt ervoor dat u altijd weet waar u aan toe bent.

Veiligheid en beveiliging

Uw veiligheid staat bij Knab voorop. Daarom bieden ze geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat uw transacties altijd beschermd zijn. Of het nu gaat om EMV-chiptechnologie, tweestapsverificatie of realtime fraudebewaking, Knab neemt uw veiligheid zeer serieus.

Ontdek vandaag nog de voordelen van de Knab Zakelijke Creditcard en neem de controle over uw zakelijke financiën. Met Knab bent u altijd een stap vooruit.

 • Jaarlijkse kaartbijdrage: €25, per april 2024 betaal je €35.
 • Kredietlimiet: €2.500 tot €10.000
 • Bestedingslimiet: €2.500 (hoger limiet op aanvraag)
 • Bestedingslimiet voor starters: €500
 • Betaalmogelijkheden: Wereldwijd geaccepteerd
 • Beloningsprogramma: Geen beloningsprogramma beschikbaar
 • Aankoopbescherming: Niet vermeld
 • Overzicht en rapportage: Maandelijkse overzichten beschikbaar


Rabobank zakelijke creditcard (Rabo BusinessCard)

Ontdek de voordelen van de Rabobank Creditcard

Met een jaarlijkse kaartbijdrage van slechts €33 per kaart per jaar openen zich mogelijkheden die jouw financiële ervaring verrijken. Deze investering biedt niet alleen een betaalmiddel, maar ook toegang tot exclusieve functies die zijn ontworpen om jouw financiële transacties te vergemakkelijken en te versterken.

Geniet van een flexibele kredietlimiet die aanpasbaar is aan jouw behoeften, variërend van €1.000 tot €5.000. Of je nu dagelijkse aankopen doet of een speciale investering wilt financieren, deze creditcard biedt de juiste flexibiliteit voor jouw onderneming.

Met wereldwijde acceptatie kun je overal ter wereld moeiteloos betalen, of je nu op vakantie bent, zakenreizen maakt of lokaal winkelt.

Het beloningsprogramma beloont jou voor elke uitgave met de creditcard. Hoe meer je uitgeeft, hoe meer beloningen je verdient, wat een extra stimulans biedt om te profiteren van de voordelen van jouw creditcard.

Dankzij Rabo Safe2Pay ben je beschermd tegen onvoorziene omstandigheden, zoals verlies, diefstal en beschadiging. Zo kun je met een gerust hart zowel online als offline winkelen.

Houd overzicht over jouw uitgaven met gedetailleerde maandelijkse overzichten die beschikbaar zijn via het online portal. Deze overzichten bieden inzicht in jouw financiële situatie, waardoor je beter kunt budgetteren en plannen.

Veiligheid staat voorop bij Rabobank. Ze bieden verschillende beveiligingslagen, inclusief transactiemonitoring en extra online beveiliging via 3D Secure, waardoor je met een gerust hart kunt betalen. Bijna al jouw (online) aankopen zijn tot 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging, zodat je met vertrouwen kunt winkelen.

Ook hecht Rabobank waarde aan eerlijkheid en transparantie. Met een kleine vergoeding van €4,75 per geldopname bij geldautomaten en geen transactiekosten bij het gebruik van betaalautomaten, weet je altijd waar je aan toe bent.

 • Jaarlijkse kaartbijdrage: €33,60 per kaart
 • Kredietlimiet: €1.000 tot €5.000
 • Betaalmogelijkheden: Wereldwijd geaccepteerd
 • Beloningsprogramma: Rabo SaldoSparen mogelijk
 • Aankoopbescherming: Ja, Rabo Safe2Pay
 • Overzicht en rapportage: Maandelijkse overzichten beschikbaar
rabobank creditcard


ING zakelijke creditcard (ING Businesscard)

Alles wat je moet weten over de ING Zakelijke Creditcard

Hallo daar, ondernemers! Als jij op zoek bent naar een handige zakelijke creditcard, dan is de ING Zakelijke Creditcard misschien wel precies wat je nodig hebt. Hier is een snel overzicht van wat je kunt verwachten.

Elke goede zaak heeft een beetje investering nodig, en dit geldt ook voor de ING Zakelijke Creditcard. Met een jaarlijkse bijdrage van €39.95 per kaart, krijg je toegang tot een wereld van financiële flexibiliteit.

De bestedingslimiet wordt bepaald aan de hand van een krediettoets voor jouw bedrijf. Deze toetsing zorgt ervoor dat het limiet wordt afgestemd op de specifieke behoeften en financiële situatie van je bedrijf. Zo blijf je altijd binnen je financiële mogelijkheden, met een maximale flexibiliteit die kan oplopen tot €50.000.

Met de ING Zakelijke Creditcard kun je overal ter wereld betalen, zonder gedoe of belemmeringen. Of je nu zaken doet in Amsterdam of Tokyo, het feit dat deze kaart wereldwijd wordt geaccepteerd, zorgt ervoor dat je altijd moeiteloos kunt betalen, waar je ook bent.

Als extra bonus beloont het ING Rentepunten-programma je voor elke transactie die je doet. Deze punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor een scala aan beloningen, variërend van reizen tot elektronica en meer. Een extra motivatie om die zakelijke uitgaven te doen!

Niets is erger dan ontdekken dat je recente aankoop beschadigd is geraakt, gestolen is, of verloren is gegaan. Met de ING Zakelijke Creditcard zijn je aankopen 365 dagen verzekerd, wat je gemoedsrust geeft bij elke aankoop die je doet.

Het bijhouden van je bedrijfsuitgaven is een cruciaal onderdeel van het beheer van je financiën. Met maandelijkse en jaarlijkse overzichten van je transacties, helpt ING je om altijd een duidelijk beeld te hebben van waar je geld naartoe gaat.

Zakenreizen kunnen soms onverwachte wendingen nemen. Met uitgebreide reisverzekeringen, inclusief dekking voor reisongevallen, vertragingen van vluchten of bagage, en zelfs medische en juridische bijstand, kun je met een gerust hart op pad gaan.

Het gebruik van een betaalautomaat is essentieel voor veel bedrijven. Met de ING Zakelijke Creditcard kun je gratis gebruikmaken van betaalautomaten, waardoor je kosten bespaart en gemakkelijk transacties kunt uitvoeren.

 • Jaarlijkse kaartbijdrage: €39.95 per kaart
 • Kredietlimiet: €1.000 tot €10.000
 • Bestedingslimiet: Hangt af van de krediettoets van jouw bedrijf met een maximaal limiet van €50.000
 • Betaalmogelijkheden: Wereldwijd geaccepteerd
 • Beloningsprogramma: ING Rentepunten
 • Aankoopbescherming: Ja, aankopen 365 dagen verzekerd
 • Overzicht en rapportage: Maandelijkse en jaarlijkse overzichten beschikbaar
 • Verzekerd op zakenreis: Verzekering tegen reisongevallen en tegen vertraging van je vlucht of bagageafhandeling, assistentie bij ziekenhuisopname, juridische bijstand
 • Betaalautomaat: Gratis
 • Betaalautomaat in overige valuta: 2% met minimum van €4,50 + 2,50% koersopslag
 • Geld opnemen: 4% met minimum van €4,50 per transactie
 • Geld opnemen in overige valuta: 4% met minimum van €4,50 + 2,50% koersopslag

ABN zakelijke creditcard (Mastercard Business)

ABN AMRO Business Card: veiligheid en gemak

Als je een startende ondernemer bent of al een gevestigde ondernemer, dan weet je hoe belangrijk het is om betrouwbare financiële middelen te hebben. Een creditcard kan een krachtig hulpmiddel zijn om je zakelijke transacties soepeler te laten verlopen. En als het gaat om betrouwbaarheid, gemak en veiligheid, komt de ABN AMRO Business Card duidelijk naar voren als een topkeuze.

Ontdek een uitgebreid overzicht van de kenmerken en voordelen van de ABN AMRO Business Card. Met een jaarlijkse kaartbijdrage van slechts €35 per kaart en een flexibele kredietlimiet die aansluit op jouw behoeften, biedt deze creditcard betrouwbaarheid, gemak en veiligheid voor ondernemers van alle achtergronden. Of je nu op zoek bent naar een kredietlimiet van €1.000 of €10.000. Of je nu bezig bent met het aanschaffen van alledaagse kantoorbenodigdheden of het maken van strategische investeringen voor de groei van je bedrijf, met de ABN AMRO Business Card behoud je de controle over je uitgaven.

Met een bestedingslimiet van €2500 hoef je je geen zorgen te maken over ongeautoriseerde uitgaven. Deze limiet biedt een extra veiligheidsmaatregel, terwijl het je toch de vrijheid geeft om te besteden binnen een redelijk bereik. Als je bedrijf jonger dan 2 jaar is, heb je een bestedingslimiet van €500

De ABN AMRO Business Card wordt wereldwijd geaccepteerd, wat betekent dat je overal ter wereld moeiteloos kunt betalen. Daarnaast beloont het beloningsprogramma je voor elke uitgave met punten die kunnen worden ingewisseld voor diverse beloningen, terwijl uitgebreide aankoopbescherming en fraudepreventie je gemoedsrust bieden bij elke transactie. Met 180 dagen Aankoopverzekering, Aflevergarantie en 24/7 Fraudepreventie, kun je met vertrouwen winkelen, wetende dat je aankopen veilig zijn, zelfs als er iets misgaat.

Met overzichten en rapportages heb je altijd een duidelijk beeld van je uitgaven, terwijl flexibele geldopnamelimieten en transparante kostenstructuur zorgen voor gemak en transparantie. Kortom, de ABN AMRO Business Card biedt alle essentiële functies die nodig zijn voor een soepele zakelijke transactie-ervaring. Bij opname uit een positief saldo wordt slechts 1% van het opgenomen bedrag in rekening gebracht, met een maximum van € 1,50. Voor opnames uit je limiet geldt een tarief van 4% van het opgenomen bedrag, met een minimum van € 4,50. Hierdoor heb je de flexibiliteit om contant geld op te nemen wanneer dat nodig is, zonder onaangename verrassingen achteraf.

 • Jaarlijkse kaartbijdrage: €35 per kaart
 • Kredietlimiet: €1.000 tot €10.000
 • Bestedingslimiet: €2500
 • Betaalmogelijkheden: Wereldwijd geaccepteerd
 • Beloningsprogramma: ABN AMRO Creditcard Programma
 • Aankoopbescherming: Met 180 dagen Aankoopverzekering, Aflevergarantie en 24/7 Fraudepreventie
 • Overzicht en rapportage: Maandelijkse en jaarlijkse overzichten beschikbaar
 • Ook voor startende ondernemers
 • Met een ABN AMRO Business Card kunt u wereldwijd én online veilig betalen.


Visa World Card Business

Visa World Card Business: Alles wat je moet weten

Ontdek alles over de Visa World Card Business, een kaart die een breed scala aan voordelen en functies biedt om het beheren van zakelijke uitgaven eenvoudig te maken, of je nu een ervaren ondernemer bent of net begint.

Jaarlijkse kaartbijdrage: €40 per kaart

Laten we beginnen met de financiële kant van de kaart. Er is een jaarlijkse bijdrage van €40 per kaart, maar maak je geen zorgen, de voordelen die je krijgt maken dit meer dan goed. Het is een kleine investering in het gemak en de veiligheid die de Visa World Card Business biedt.

Kredietlimiet: €1.000 tot €5.000

Met een kredietlimiet variërend van €1.000 tot €5.000, heb je de flexibiliteit om zakelijke uitgaven te doen zoals jij dat wilt. Of je nu een klein bedrijf hebt of een grotere onderneming runt, er is een limiet dat bij je behoeften past.

Bestedingslimiet (standaard): op aanvraag

Heb je een specifiek bestedingslimiet nodig voor je zakelijke uitgaven? Geen probleem! Een bestedingslimiet op maat kan worden geregeld, aangepast aan jouw behoeften en die van je bedrijf.

Bestedingslimiet (starters kvk

Voor startende ondernemers is er een starterslimiet van €500. Zo kun je rustig beginnen en je bedrijf laten groeien, terwijl je toch de voordelen van de Visa World Card Business ervaart.

Betaalmogelijkheden: Wereldwijd geaccepteerd

Of je nu lokaal zaken doet of internationaal uitbreidt, met de Visa World Card Business kun je overal betalen waar Visa wordt geaccepteerd. Het maakt niet uit waar je bedrijf je naartoe brengt, je hebt altijd toegang tot je geld.

Beloningsprogramma: Visa World Card Programma

Met het Visa World Card-programma verdien je punten voor elke uitgave die je doet. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor een scala aan beloningen, van vluchten tot cadeaubonnen.

Aankoopbescherming: Aankopen verzekerd tot 180 dagen

Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte problemen met je aankopen. Met aankoopbescherming zijn je aankopen verzekerd tot 180 dagen na aankoop. Dus als er iets misgaat, ben je gedekt.

Overzicht en rapportage: Maandelijkse en jaarlijkse overzichten beschikbaar

Houd je uitgaven gemakkelijk bij met de maandelijkse en jaarlijkse overzichten. Zo heb je altijd een duidelijk beeld van waar je geld naartoe gaat en kun je eventuele trends in je uitgavenpatroon opmerken.

 • Jaarlijkse kaartbijdrage: €40 per kaart
 • Kredietlimiet: €1.000 tot €5.000
 • Bestedingslimiet (standaard): op aanvraag
 • Bestedingslimiet (starters kvk
 • Betaalmogelijkheden: Wereldwijd geaccepteerd
 • Beloningsprogramma: Visa World Card Programma
 • Aankoopbescherming: Ja, aankopen verzekerd tot 180 dagen
 • Overzicht en rapportage: Maandelijkse en jaarlijkse overzichten beschikbaar

American Express Business Entry Card

 • Jaarlijkse kaartbijdrage: €50 per kaart
 • Kredietlimiet: €2.500 tot €10.000
 • Bestedingslimiet: Geen vast limiet, word bepaald door je persoonlijke profiel, lidmaatschapsduur en uitgavenpatroon
 • Betaalmogelijkheden: Wereldwijd geaccepteerd
 • Beloningsprogramma: Membership Rewards (punten verdienen)
 • Aankoopbescherming: Ja, aankopen verzekerd tot 90 dagen
 • Overzicht en rapportage: Maandelijkse en jaarlijkse overzichten beschikbaar


Ontdek de voordelen van de American Express Business Entry Card

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijf te laten groeien en efficiënter te maken. De American Express Business Entry Card is een krachtig instrument dat je helpt om deze doelen te bereiken.

Met een jaarlijkse kaartbijdrage van slechts €50 per kaart, biedt deze kaart een betaalbare optie voor bedrijven van elke omvang. De flexibele kredietlimiet, variërend van €2.500 tot €10.000, past zich aan jouw financiële behoeften aan, of het nu gaat om dagelijkse uitgaven of grotere investeringen.

In tegenstelling tot traditionele creditcards heeft de American Express Business Entry Card geen vast bestedingslimiet. In plaats daarvan wordt je bestedingslimiet bepaald door verschillende factoren, waaronder je persoonlijke profiel, lidmaatschapsduur en uitgavenpatroon. Dit geeft je de vrijheid om te besteden wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt, zonder beperkingen. Met wereldwijde acceptatie kun je overal ter wereld betalen, terwijl je punten verdient met het Membership Rewards programma voor elke uitgegeven euro. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor een scala aan beloningen, waaronder reizen, cadeaubonnen, zakelijke benodigdheden en meer.

Wanneer je aankopen doet met je American Express Business Entry Card, ben je automatisch gedekt door onze aankoopbescherming. Dit betekent dat je aankopen tot 90 dagen na aankoop verzekerd zijn tegen schade, diefstal of verlies.

Transparantie is essentieel als het gaat om het beheren van je bedrijfsfinanciën. Daarom biedt American Express Business Entry Card maandelijkse en jaarlijkse overzichten van je uitgaven en activiteiten.


Wat is een zakelijke creditcard?

Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je financiën goed te beheren. Of je nu een startende zzp'er bent of een gevestigde ondernemer met een groeiend bedrijf, de juiste financiële instrumenten kunnen een aanzienlijk verschil maken. Eén van deze instrumenten is de zakelijke creditcard.

Een zakelijke creditcard is een financieel instrument dat specifiek is ontworpen voor zakelijk gebruik. Het werkt op een vergelijkbare manier als een persoonlijke creditcard, maar in plaats van je persoonlijke uitgaven te dekken, is een zakelijke creditcard bedoeld voor zakelijke transacties. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en aspecten van zakelijke creditcards:

Bedrijfsgebonden uitgaven: Een zakelijke creditcard is bedoeld voor het dekken van zakelijke uitgaven, zoals kantoorbenodigdheden, reiskosten, marketinguitgaven en meer. Het scheiden van persoonlijke en zakelijke financiën is essentieel voor boekhoudkundige doeleinden en kan het beheer van je bedrijfsfinanciën vereenvoudigen.

Kredietlimiet: Net als bij persoonlijke creditcards heeft een zakelijke creditcard een kredietlimiet. Dit is het maximale bedrag dat je kunt uitgeven met de kaart. De kredietlimiet wordt meestal bepaald op basis van de financiële gezondheid van je bedrijf en je kredietwaardigheid.

Maandelijkse afrekening: Bij de meeste zakelijke creditcards ontvang je maandelijks een overzicht van je uitgaven en moet je het verschuldigde bedrag volledig terugbetalen. Dit kan gunstig zijn voor het bijhouden van je uitgaven en het voorkomen van rentekosten.

Rente en kosten: Hoewel het ideaal is om je zakelijke creditcard elke maand volledig af te lossen om rentekosten te vermijden, bieden sommige kaarten een mogelijkheid tot gespreide betaling. Dit gaat echter gepaard met rentekosten, dus het is belangrijk om de voorwaarden van je kaart te begrijpen.

Voordelen en beloningen: Veel zakelijke creditcards bieden voordelen en beloningen die specifiek gericht zijn op ondernemers. Dit kan variëren van cashback-terugbetalingen tot reisverzekeringen en kortingen bij zakelijke partners.

Aansprakelijkheid: De aansprakelijkheid voor een zakelijke creditcard kan variëren. Sommige kaarten vereisen persoonlijke garanties van de eigenaar van het bedrijf, terwijl andere de aansprakelijkheid beperken tot het bedrijf zelf.

Waarom kiezen voor een zakelijke creditcard?

Een zakelijke creditcard kan een waardevol financieel instrument zijn voor bedrijven van elke omvang. Het biedt tal van voordelen en gemakken die bedrijfseigenaren kunnen helpen bij hun financiële transacties. Enkele belangrijke redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een zakelijke creditcard zijn:

 1. -Financiële flexibiliteit: Een zakelijke creditcard biedt de mogelijkheid om bedrijfsuitgaven te doen zonder directe liquiditeitsproblemen. Dit kan van pas komen bij het beheren van cashflow en het aanschaffen van benodigdheden of inventaris.

 2. -Gescheiden financiën: Het gebruik van een zakelijke creditcard scheidt zakelijke uitgaven van persoonlijke financiën, wat de boekhouding vereenvoudigt en belastingaangiften gemakkelijker maakt.

 3. -Bouwen van zakelijk krediet: Door verantwoordelijk gebruik van een zakelijke creditcard kun je het zakelijk krediet van je bedrijf opbouwen en verbeteren, wat op lange termijn gunstig kan zijn bij het verkrijgen van financiering.

 4. -Beloningsprogramma's: Veel zakelijke creditcards bieden beloningsprogramma's zoals cashback of punten voor zakelijke aankopen, wat extra voordelen oplevert.


Nog geen boekhoudprogramma? bekijk onze uitgebreide vergelijking van boekhoudprogramma's.Zakelijke creditcard aanvragen: hoe werkt een zakelijke creditcard

Een zakelijke creditcard is een waardevol hulpmiddel voor ondernemers, maar hoe werkt het eigenlijk? Het proces begint met de aanvraag, waarbij je als bedrijfseigenaar een verzoek indient bij een financiële instelling voor een zakelijke creditcard. In deze aanvraag moet je mogelijk informatie verstrekken over je bedrijf, zoals financiële gegevens en zakelijke plannen.

Na het indienen van de aanvraag wordt deze beoordeeld door de financiële instelling op basis van de kredietwaardigheid van je bedrijf. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je de zakelijke creditcard met een toegewezen kredietlimiet. Deze limiet bepaalt het maximale bedrag dat je met de creditcard kunt uitgeven en wordt gebaseerd op de financiële gezondheid van je bedrijf.

Met de zakelijke creditcard in handen, kun je deze gebruiken om verschillende zakelijke uitgaven te doen. Dit omvat aankopen in fysieke winkels en online transacties, evenals het betalen van reiskosten en andere zakelijke gerelateerde kosten.

Aan het einde van elke maand ontvang je een creditcardoverzicht waarin alle transacties van die maand worden vermeld. Hierop staat ook het openstaande saldo. Je hebt de keuze om het volledige openstaande saldo elke maand af te betalen om rentekosten te vermijden. Als je ervoor kiest om het saldo niet volledig af te lossen, worden rentekosten in rekening gebracht over het uitstaande bedrag.

Sommige zakelijke creditcards bieden beloningsprogramma's, zoals cashback of punten voor elke uitgegeven euro. Deze beloningen kunnen worden ingewisseld voor voordelen zoals cadeaubonnen of reisvoordelen.

Houd er rekening mee dat er mogelijk jaarlijkse kaartbijdragen zijn gekoppeld aan de zakelijke creditcard, variërend afhankelijk van de kaart en de geboden voordelen. Het is essentieel om verantwoord met de creditcard om te gaan om onnodige rentekosten te vermijden en te profiteren van de voordelen die het kan bieden voor je bedrijf.

zakelijke creditcard aanvragen

Voordelen van een zakelijke creditcard

Het gebruik van een zakelijke creditcard gaat gepaard met verschillende voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Financiële controle: Je kunt eenvoudig bijhouden waar het bedrijf geld aan uitgeeft en limieten instellen voor werknemers.

 2. Aankoopbescherming: Sommige zakelijke creditcards bieden aankoopbescherming en verlengde garantie op aankopen.

 3. Beloningsprogramma's: Veel kaarten bieden beloningen zoals cashback, punten of miles voor zakelijke uitgaven.

 4. Reisvoordelen: Sommige zakelijke kaarten bieden reisvoordelen zoals reisverzekering en toegang tot luchthavenlounges.

 5. Rapportage en analyse: Zakelijke creditcards bieden vaak gedetailleerde rapporten en analyses van uitgaven, wat kan helpen bij budgettering en financiële planning.

Nadelen van een zakelijke creditcard

Hoewel een zakelijke creditcard tal van voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Hoge rente bij betalingsachterstand: Als je de maandelijkse betalingen op je zakelijke creditcard niet op tijd doet, kunnen de rentekosten snel oplopen. De rentetarieven voor creditcards zijn doorgaans hoger dan die voor andere zakelijke leningen.

 2. Hogere standaardkosten: De meeste zakelijke creditcards brengen jaarlijkse kaartbijdragen in rekening. Hoewel deze kosten soms worden gecompenseerd door beloningsprogramma's, moet je er rekening mee houden bij het evalueren van de kosten van de kaart.

 3. Kosten voor contant geld opnemen: Het opnemen van contant geld met een zakelijke creditcard kan duur zijn. Creditcardmaatschappijen rekenen vaak extra kosten en een hoger rentetarief voor contante opnames.

 4. Beperkt inzicht in de uitgaven: Het gebruik van een zakelijke creditcard kan het moeilijker maken om een gedetailleerd overzicht te krijgen van de uitgaven van je bedrijf. Dit kan problematisch zijn bij het bijhouden van budgetten.

 5. Fraudegevoelig: Net als gewone creditcards zijn zakelijke creditcards gevoelig voor fraude. Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te treffen en regelmatig je rekeningen te controleren op verdachte transacties.

Het is van vitaal belang dat bedrijfseigenaren zich bewust zijn van zowel de voordelen als de nadelen van het gebruik van een zakelijke creditcard, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over het financiële beheer van hun bedrijf.

Zakelijke creditcard vs betaalpas

zakelijke creditcard vs betaalpas


Reacties
Categorieën